Bij Coffee-star geloven we dat elke kop koffie een verhaal vertelt. Een verhaal dat begint op de plantages waar de koffiebonen groeien en eindigt in jouw handen. Door het volledige proces in eigen beheer te houden, kunnen we de hoogste kwaliteit en versheid garanderen.
Onze reis begint met het zorgvuldig selecteren van biologische groene koffiebonen. We besteden veel tijd en aandacht aan deze selectie om ervoor te zorgen dat alleen de beste bonen worden gebruikt voor onze koffie. We checken of de boontjes dezelfde grote hebben en of er weinig tot geen breuk in zit. Het draait om kwaliteit en duurzaamheid bij de selectie.
Na de selectie worden de bonen ambachtelijk kleinschalig gebrand op onze 15 kg giesen koffiebrander. Dit stelt ons in staat om de smaak en kwaliteit van elke batch nauwlettend te controleren. Door het brandproces zelf uit te voeren, kunnen we de unieke smaken van de bonen naar voren brengen en een consistente smaakbeleving in de Coffee-star winkels in het land.
Elke maandag leveren we verse emmers met gebrande koffiebonen aan onze winkels. Tegelijkertijd nemen we de lege emmers van de vorige week mee terug. Deze aanpak zorgt ervoor dat onze klanten altijd kunnen genieten van superverse koffie, terwijl we ook bijdragen aan het verminderen van verpakkingsafval. De koffiedrap wordt ingezameld door verschillende partijen zoals Rotterzwam.
Het resultaat van deze toewijding en zorg is een kopje koffie dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een verhaal vertelt van duurzaamheid, kwaliteit en passie. Bij Coffee-star draait het niet alleen om koffie; het gaat om de ervaring, de mensen en de reis die elke boon heeft afgelegd om in jouw kopje te belanden.